song

28 Oktober 2011

Kimbab time!!!

Hello semua................minggu nih kak aiman ,akan ajar anda bagaimana nak buat kimbab yer...
sebelom tuh....tau tak kimbab ni apa??? ok kimbab nih makanan yg wajib dan mesti ada kat dalam citer korea..kalau tak...tak sah..hihihih ..jadi...disebabkan pengaruh korea yg amat terlampau..di negara kiter Malaysia nih..kak aiman juger tak terkecuali...kihkihkih
ok
ok
ok
ok
atas tuh antara bahan2 buat kimbab lah...ada ketam,sosej,telor,isi tuna,dry seaweed,carrot,japan cucumber n pulut+nasi...n mayonis.

close up sikit .....



so,macam ni lah cara nak susun bahan2 dia sebelom digulung..



TARA!!!! siap..................senang jer nak buat nih....kalau nak resepi... tengok jer previous entry sebelom nih...kak aiman ada letak resepi shushi tuh...resepi nyer tetap sama..cuma bahan2 nyer saja betambah....ok! selamat mencuba..............^_^

21 Oktober 2011

Pengurusan..

Pertama sekali, saya nak mengucapkan...selamat bercuti kepada semua mahasiswa dan siswi...walaupun dah separuh cuti kiter lalui...heheheh..tapi..masih tak terlambat nak ucap 'selamt cuti' kan?

hok!hok!hok..! berabok benor blog teman nih hah!
dah lama tak mengupdate...berabok ler jadi nyer...(amboi..ckp perok pulak teman nih yer?)
hahahahahahahahaha(syok sendiri)
.
.
.
Ckp pasal pengurusan ni hah....apa kena mengena pengurusan ngan teman ni eermmmm....ok!
ia berkaitan pengurusan harta...yg perlu kami uruskan kelmarin..di 'amanah raya',jadi..kami ni perlulah pergi ke KL...jadi..cara pertama yg kami akan lakukan ialah...
  1. parking ke 'maju junction'
sbb apa perlunyer ke maju junction? sbb-parking murah..hahahahah

2.menuju ke 'amanah raya'


3. cari 'taxi'
sbb apa,perlunyer kite naik taxi? sbb- keta kan dah parking kat maju junction..jadi taxi lah jwb nyer..hahahahah
_
_
_
_

(atas tuh..sempat lagi snap pic..haishh....,yg memakai baju kurung tuh pulak -mak teman(ala2..sedang membincangkan projek yg berjuta-juta pulak)hahahahaha...)

akhir nyer...kami selamat tibe ke destinasi yg dituju...dengan selamat nyer...
jadi...bermula lah perbincangan demi perbincangan antara lawyer dengan kami..
senyum..jgn tak senyum...
>>
<<<
>>

lepas selesai semua..apa lagi...cari makan lah...hikhikik...
tapi...cari taxi dulu....keta dah tinggal kat maju junction..

seterusnyer..
destinasi makan kami ialah..kedai 'uncle kenny'kat maju junction..

senyum...sementara menunggu order sampai...
(sebenarnyer..semua muka happy sbb urusan semua nyer hampir selesai...heeee)


(tak habis2 ngan phone dia tuh..huh!)


Makan dulu naaaa.....
.
.
.
.
.
.

akhir nyer..kami selamat sampai ke rumah....setelah penat menempun jem dan hujan tanpa henti di jalan raya yg penoh sesak dgn org balik kerja...haaaaaaaaaa.....

sebenarnyer..apa yg saya nak terangkan melalui entry kali nih ,ialah..bagaimana cara kami menguruskan urusan harta2 nih ..selepas kematian ayah kami..pelbagai urusan yg kami perlu laku kan dengan sendiri dan dugaan yg datang silih berganti...jadi...melalui..perjalanan kami ke 'amanah raya' itulah sebenarnyer...cara kami survive..n try to be calm..n try to solve one by one...

n lagi satu..sentiasa berdoa kpd Allah,di permudahkan segala urusan...dan Allah juga akan sentiasa membantu umat nyer dan membuka ruang2 penyelesaian...
jadi begitulah perjalanan kami...yg penoh dengan suspen..dan gelak tawa..hakhakhakhak...

the end.

07 Mei 2011

dapat uitm seri iskandar!!!!!!


pertama sekali....aku nak ucapkan terima kasih kepada kawan ku haifaa izzah..yg telah menghadiahkan 'sebantal' kek chocolate yg sangat sedap....yg dibuat sendiri oleh haifaa!!
terima kasih sekali lagi....hehehehhe(jasamu amat membuatkan ku terharu)


perkara ke-2;
alhamdullilah......ni lah saat2 yg paling menggembirakan....bg aku....sbb apa yg aku nak..aku dapat...heheheheheh.....semalam..hari yg sangat mencemaskan lah...tak tetap punggung..nak tunggu pukul 12 tengahhari nih..ye lah pukul12 baru keluar result upu..hehehhe...so..lepas bukak
waaahhhhhhhhhh!!!!! aku dapat uitm seri iskandar perak!!! in fine art,art n design......('kos' yg aku nak sangat) jadi....aku akan berangkat kesana 21/may/2011 nih...lg 2 minggu jer..nak duduk rumah..huhuhuhuhuhuh

jadi lepas nih keja aku duk melukis jelah...hehehehehehehe

05 Mei 2011

jalan-jalan bersama justin bieber!!!

percaya tak...kitaorang keluar ngan justin bibir nih....hahahahah...percaya jelah....aku tau korang jeles....! hahahahahah....sobenar nyer..kitaorang gi tengok 3d never say never kat midvalley 'jer'....teman kan si adik2 aku yg gilakan mamat nih....aku? tak minat sangat ngan budak nih....tapi nak buat cam mana...nak tengok citer rio..tiket dah habis....jadi setuju jugak lah tengok citer mamat bibir nih...!!!

posing sikit kat dalam !!!

muka aku cam lalat jer..biler pakai spek tuh..hahahahah


ni adik aku, aiman aisyah...yg nak duduk tengah2....sampai berebut-rebut ngan adik laki aku nak tempat tuh...pastu happy sangat2... nak tengok justin bibir!!...tapi last kali merungut...sbb org sebelah dia dengkur punya lah kuat...tu lah nak duduk tengah2 lagi..hahahhaha
tapi..best lah jugak tengok citer mamat nih....n lagi satu...aku rasa..citer nih korang boleh tengok 70% kat youtube....sbb nyer..citer nih tunjuk pasal konsert dia jer.......so tak payah lah korang bersusah payah..nek beratur membeli tiket sampai setengah jam!!!

break makan kat 'the warung'-mkn memang kenyang...tapi...bg aku tempat nih tak sedap...harap jer mahal....tapi..ceh!!...serious aku ckp memang tak sedap....teringat jer kedai nih..rasa nak muntah...wekkkkkkkkk!!!
:
:
:
:
:
:
sambung perjalanan lagi......menuju ker PWTC pulak!!!
pegi pesta buku .....buat kali kedua(org gila novel..cam ni lah)



jumpa kak aina emir!!(minat sangat).....sebelum nak pi..bukan main lagi merangka ayat..nak ckp ngan kak aina emir nih....lepas duk depan dia...jadi pemalu jer tiba2(perangai asal...kuat ckp nak mampos)...hahahahahah
:
:
:


jumpa kak mimie afinie....!!! (baru jadi peminat dia)....hreheheheheheh...cite atas nih...memang best giler+ lawak..hahahahah...aku syorkan korang baca buku nih....
:
:
:
:


masa destinasi terakhir nih...membuat kan tudung aku jadi serabai....sbb ramai orang sangat!!! sampai nak jln pun susah...adoy!!


destinasi terakhir...jumpa kak anis ayuni pulak!!! singgah dan beli lagi....citer ni aku belom baca lagi..hakhakhak

begitulah....aktiviti kami adik beradik..........sampai rumah..pukul 7 malam....ditemani air hujan....huhuhuhuhu......nasib baik bawak keta....kalau tak...mampus nak pi cari bus pulak...hahahahhaaahha

15 April 2011

cepat follow!!! nampak minho dah suruh follow!!


nampak tak perbezaan???

atas hidung cam cendawan bulat...

bawah hidung mancung cam biskut rokok....




korea nih plastik betul lah...patot lah ensome....tapi nak buat
cam mana dah minat..huhuhuhuhu

takder kena mengena pon..pasal hidung sebenar nyer..hakhakhak...cuma..
nak suruh follow kiter jer...nampak kat sebelah tuh...kan ada minho..duk suruh follow..
apalagi follow lah...hikhikhik

14 April 2011

kenduri shushi!!!

ni lah bahan-bahan buat shushi...setelah penat bershopping sepagi utk mencari wasabe dan bahan shushi nih ...diseluruh pekan tau.....fuhhhh!

hai semua......hari selasa hari tuh....kitaorg ada buat shushi...heheheh..sebenarnye,kawan yg mintak ajar..mcm mana nak buat shushi....untuk birthday mak dia..so apa lagi..den on jer....


ni lah hasil nyer..setelah penat menggulung shushi yg belambak...hihihiii
habis satu badan comot ngan mayonis...terutama sekali kawan den nih..penoh tudung dia ngan moyonis..heheheheh(itu yg dikatakan belajar)huhuhuhuu



ni lah hasil nyer....TADA....!
yg bergulung-gulung tu...shushi yg belom dipotong lagih...

(post with nasibah...n meeeee ^_^ )
setelah penat....membuat shushi...apalagi..makan lah..herheheheh...

09 April 2011

ucop willccarrr!


aaaaaaaaaaaaaa.........sole..sole....,sole..sole....,sole..sole.....



semua cakap pasal dia....semua org punyer entry ckp pasal dia... cemburu awok!
(sambil menggoyang-goyang kan tangan ala2 menari)

hahahahahahah...sebenarnyer..hari ni nak citer lah sikit ......yg ucop nih kawan kpd bapak teman (percaya tak? percaya jelah...heheheh).....masa form6....siap duduk satu rumah lagi ....(bukan satu kaltil tau...)

ayah teman citer...dia ni memang suke english education...cakap omputeh jer kojer dia.....pastu...takat tu jelah teman..tau sbb ayah teman pun dah jadi arwah...tak berkesempatan nak tanya....!
(sempat tengok rumah dema... jelah di ipoh)



ni arwah ayah teman....encom tak?(org seni jugok..tapi di sebalik tabir je lah...hehehehe)

08 April 2011

Pizza time!!!!

Tada!!! pizza time......

guna baucar..phd.....baru lah dpt murah!! ^_^

Kali ni.makan pizza la pulak...heheheheh...sebenar nyer dah lama la jugak berjanji..ngan family....kata nak belanja....lepas dpt gaji....heheheheh...so sekarang baru berkesempatan sik.....
alang2 dah lama tak makan pizza nih...apa lagi order la.....mengikut cita rasa..heheeh

muka terlampau boring menunggu pizza yg tak siap2..heheheheh
(banyak sangat)

sekali beli....ambik ko...8 kotak pizza....heheheheh lagi 3 kotak hilang..sebab bagi hadiah kat cikgu...yg mana dpt cemerlang jelah....kalau nak bagi kat semua cikgu...mau terkincit den......heheheh




bayangkan....ada lima org jer kat rumah....tapi order mcm nak buat party pulak..heheheh
sampai org pizza tu tanya...."dik,nak buat jamuan yer...utk kelas?"........"tak lah! nak makan lah...utk family jer......"....hahahahah....memang cekik darah!
(tapi bagus jugak....biar adik2 saya nih makan puas2....lepas nih, tak mintak dah.....sbb mkn banyak sangat sampai nak tengok pizza pun dah tak lalu.....heheheheheh....)

antara pizza yg aku order
ni pizza waikiki chicken...(stufed crust)


ni pizza beef paperoni......(traditional pizza)

Jadi....peringatan kepada semua....cepat2!...pi order pizza selagi offer masih ada.....sampai 15 april jer tau.....memang murah!!! (promote lak pulak) memang berbaloiiiiiii

03 April 2011

majlis graduation........

dinanti2 kan....(suspen lah pulak) ok lah! result pun dah keluar..puas hati jugak lah result spm aku...boleh dikatakan senang jugak lah nak masuk U.....heheheheh....dgn yakin nye...ok! maka..sekolah ku pon buat lah majlis graduation di institut kraf negara...& berlangsung di dewan cindai atas nih......

Ni lah suasana dalam dewan cinda tuh
..............
..........

jadi ini aku n the geng yg sedang memakai jubah cenotet graduation..heheheheh...
yg pakai baju biru tuh aku lah,.....heheheh...
menanti nama dipanggil utk terima sijil(sambil2 tuh posing lah dulu)
.........
......
..
ni wani.n sheera...dua2 nih nampak cumil ngan gaya diorang tersendiri
(aaaaauuuuwwwww.....jeles!)
hahahahahahah

lepas nih memang susah nak jumpa dah kawan2 ....so,,,...gaya2 lah sikit...ala2 gediks gitu..hahahaha
.....
...
..
lepas balik terus clik! sana...clik! sini....yelah..nak tunjuk lah...kiter dapat anugerah mata pelajaran terbaik..heheheheh.....dengan bangga nya cik !

nak ucap kat semua cikgu...! terima kasih kerana telah mendidik saya selama ini...sehingga berjaya! muaahhhh!!
......
...
.
pastuh,,, mlm tu terus jiran ajak keluar makan....katanya nak belanja....apa lagi! terima lah....
pastu,jiran aku bawa ngan family aku...makan ayam penyet berapi! di gombak...
ni lah ayam penyet tuh...penyet tak?..hahahahah...sambal belacan dia memang pedas giler...semua yg makan kat situ terjelan-jelan menahan pedas...hahahah..lawak2..tulah dia sediakan minuman bercawan besar...mcm kat bawah nih...sbb toke kedai tuh dah tau dah apa...yg akan berlaku...hahahahah....
sedap tak
.........
...
sabor jelah