song

21 Oktober 2011

Pengurusan..

Pertama sekali, saya nak mengucapkan...selamat bercuti kepada semua mahasiswa dan siswi...walaupun dah separuh cuti kiter lalui...heheheh..tapi..masih tak terlambat nak ucap 'selamt cuti' kan?

hok!hok!hok..! berabok benor blog teman nih hah!
dah lama tak mengupdate...berabok ler jadi nyer...(amboi..ckp perok pulak teman nih yer?)
hahahahahahahahaha(syok sendiri)
.
.
.
Ckp pasal pengurusan ni hah....apa kena mengena pengurusan ngan teman ni eermmmm....ok!
ia berkaitan pengurusan harta...yg perlu kami uruskan kelmarin..di 'amanah raya',jadi..kami ni perlulah pergi ke KL...jadi..cara pertama yg kami akan lakukan ialah...
  1. parking ke 'maju junction'
sbb apa perlunyer ke maju junction? sbb-parking murah..hahahahah

2.menuju ke 'amanah raya'


3. cari 'taxi'
sbb apa,perlunyer kite naik taxi? sbb- keta kan dah parking kat maju junction..jadi taxi lah jwb nyer..hahahahah
_
_
_
_

(atas tuh..sempat lagi snap pic..haishh....,yg memakai baju kurung tuh pulak -mak teman(ala2..sedang membincangkan projek yg berjuta-juta pulak)hahahahaha...)

akhir nyer...kami selamat tibe ke destinasi yg dituju...dengan selamat nyer...
jadi...bermula lah perbincangan demi perbincangan antara lawyer dengan kami..
senyum..jgn tak senyum...
>>
<<<
>>

lepas selesai semua..apa lagi...cari makan lah...hikhikik...
tapi...cari taxi dulu....keta dah tinggal kat maju junction..

seterusnyer..
destinasi makan kami ialah..kedai 'uncle kenny'kat maju junction..

senyum...sementara menunggu order sampai...
(sebenarnyer..semua muka happy sbb urusan semua nyer hampir selesai...heeee)


(tak habis2 ngan phone dia tuh..huh!)


Makan dulu naaaa.....
.
.
.
.
.
.

akhir nyer..kami selamat sampai ke rumah....setelah penat menempun jem dan hujan tanpa henti di jalan raya yg penoh sesak dgn org balik kerja...haaaaaaaaaa.....

sebenarnyer..apa yg saya nak terangkan melalui entry kali nih ,ialah..bagaimana cara kami menguruskan urusan harta2 nih ..selepas kematian ayah kami..pelbagai urusan yg kami perlu laku kan dengan sendiri dan dugaan yg datang silih berganti...jadi...melalui..perjalanan kami ke 'amanah raya' itulah sebenarnyer...cara kami survive..n try to be calm..n try to solve one by one...

n lagi satu..sentiasa berdoa kpd Allah,di permudahkan segala urusan...dan Allah juga akan sentiasa membantu umat nyer dan membuka ruang2 penyelesaian...
jadi begitulah perjalanan kami...yg penoh dengan suspen..dan gelak tawa..hakhakhakhak...

the end.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan