song

30 Disember 2012

aku dan ukulele...




lama dah tak sentuh blog nih...hehe..disbbkan kerja yg menimbun lah..antara punca tak sentuh blog nih...

ok ,hari nih aku nak cerita pasal ukulele...ukulele tuh jenis alat music yg bentuk mcm gitar...tapi dia ada 4 'string' jer...so it quit easy to play any song using this ukulele...
benda nih kecil jer....so sbelum aku star kerja ..aku akan main ukulele nih....sampai kematu jari aku..
hhehehehehe..

ok,sebut pasal harga...biasalah...mesti mececah beratus punya  tapi ..kalau beli kat 'yamaha'lah...
so, aku jenis yang tak suka nak membazir duit beratus-ratus kat alat music yg kecil molek nih...jadi aku akan cari sendiri ukulele nih...sampai dapat harga yg memuaskan hati aku sendiri....

 so,aku mulakan pencarian aku kat kwsn kampung aku..kat pekan kuala kangsar...cari punya cari ...akhirnya aku dapt jugak ukulele yg agak murah... bawah 50 ringgit!

YANG BERHARGA HANYA RM32.00 (over jek nak tulis huruf besar)
lepas dapat jer alat tuh....mulut tetiba jer senyum....hehehehe...berjalan sambil berlari melompat-lompat keriangan...sambil ditiup angin petang...yang beralun-alun...hahahah tanpa menghiraukan org lain. (dlm hati jelah aku buat mcm tuh...gila ke ape...nak lompat terkinja-kinja kat pekan tuh)

so,saya dah ada ukulele sendiri! =P


21 Oktober 2012

oit!





oit! lama gile ahh...tak sentuh blog nih...haha....almaklumlah....orang sibuk!
hehehe...

so....cuti sem sudah bermula...mmm..time to bloging back...
so banyak cite sem 3 tak diceritakan lagi...jadi tunggulah...ok! tu jer ...just wanna say 'OIT' for this entry....

05 Julai 2012

Balik Kuale....

Assalamualaikum,...2 minggu lepas aku bawa kawan2 aku pegi balik kampung aku..kat Kuala Kangsar...motif balik kampung aku....ialah disebabkan perasaan bosan tahap melampau bila duduk di kolej pada hari minggu...hehehehe...

so,kitaorg gerak bila matahari dah separuh kat langit...belum tegak lagi kat atas kepala lah...maksudnyer,dlm kul 9.30 kitaorg baru bertolak....tapi...kena breakfast dulu...

Jadi,kitaorg pilih Al-Bayan(restoran mamak kat bandar u) sbg pilihan...request by ama sbb nak mkn sangat nasi lemak yg dia kata sedap sangat....

ni ahh..dia nasi lemak kitaorg order....sedap tak???
telor yang panas2..mencair kedalam mulut....pastu ayam goreng yg ranggup....hahahaha..ok!

Pastu dalam 11.15,sampai lah kitaorg kat Kuala Kangsar....n terus pi pusing2 istana...
 Begitu lah perangai kami bila sampai kat depan istana Kayangan,,,terlompat-lompat...tercangkung-cangkung....sbb terlalu excited....konon nyer lah....heheheheh

Hari tuh hari jumaat, so,org laki nak pi solat jumaat,jadi banyak tempat tutup...kalau nak masuk apa2 tempat pon kena tunggu petang...jadi..kitaorg pilih...terus balik kampung aku jer...petang baru sambung....hehehehe
Tengahhari tuh memang panas........giler...kitaorg sampai disambut oleh makyong n makyang aku..pastu terus pi mandi dulu.,...kena pulak ngan air hujan yg deras plus sejuk..perhhhhhhh...memang sedap..pastu .lepas kitorg solat semua...mkn tengah hari sudah terhidang...pa lagi...mkn aaaaa...

Lepas tuh...baru plan kedua bermula...Plan mandi kolam,hehehehehehe....
tapi...masa utk perempuan mandi jer..start pukul 6.00 petang..jadi..kitaorg ronda2 pekan kuala dulu....

Masa kitaorg ,jln2 tuh...kitaorg agak bertuah...sbb dapat tengok org duk kutip siput...kat tepi sungai n cuaca pun agak baik n panas...masa utk cari benda yg sejuk utk ditelan..eerrmm kuala memang popular dgn cendol ngan laksa...so...kitaorg picari....nak mkn punya pasai...(cite gebang jer,kedai tuh dekat jer ngan sungai tuh kat sebelah jer...so tak perlu nak cari)
ABC with one scoop of chocelate ice cream

Cendol...harga seringgit lebih jer...
ni pulak laksaaa...beras...iisshhhh tengok gambaq nih..terus ayaq liuq cayaq...hahahaha
....
lepas kenyang..pusing2 lagi...sampai pukul 6....baru lah kitaorg pi kolam renang Kuala Kangsar tuh...
masuk,bayar 2 hinggit je...pastu mandi lah sampai puas...






Besok nyer...pagi2..lepas sarapan..terus kita berangkat pulang ker uitm perak...
tp sebelom tuh kitaorg lawat2  lah opah2 kat kampung tuh...n peace yawww....(mengajak opah2 di kampung tangkap gambar sama2)...diorang pun suporting....pun bolehhhhh.....hehehehhe



  THE END.....

18 Mei 2012

Aksi bahaya!!!



jangan tiru aksi diatas... boleh membawa maut!!
masalah bertambah ..bila makanan tersebut dimakan oleh satu keluarga...hhaiiiissshhh...
#peringatan- berhati-hati di dalam rumah anda .perhatikan tingkah laku dan gerak geri  anak2 anda.. sekian..
(pelakon-adik aku sendiri)

17 Mei 2012

Girls day out!!!

Assalamualaikum....heyy u allzzz....nih, cik nak habaq pasai 'girls day out' nih....
punya lama tak jumpa kawan sekolah..tu diaaaa...semua dah lawaaaa....dulu gemuk dah jadi kurus...yang kurus bertambah kurus...hehehehe...(nih kes dah ada boyfriend leteewww)

kita org jumpa nih selasa lepas...jumpa kat jusco rawang jer..takdelah pi sampai KL..tak larat...
huihuihuihui...tapi yg buat kitaorg hot nih...kita org naik keta 'wish'....woohhoooo..(aku nih bawak keta comel jer) hahahaha..disebabkan aku nak hot jugak..kita org naik keta 'wish' tuh ramai2...(senang citer)

 
mula2 jumpa:
semua mcm angel gitu...malu2,hhuue sana hhuuee sini...baik jer...
lepas tuh...sembang tak hengat...  hahahah



masa nih tengah tunggu order sampai...so keja yang sesuai...bg kami2 nih...ialah  menggedik depan camera...(dlm hati segan...sbb waiter duk tengok kami tangkap gambaq..ada aku kesah!! hahahahah)

destinasi makan yg dipilih oleh kami--->Chicken Rise Shop!!! 
makan dulu naaaa.....


lepas makan..main...(memang bagus sangat lah..kan..perot penoh ..pastu main drum,pecah lemak,tuh yg maintain tuh..hahahahahah)

lepas main...mesti lah kena relax...kerusi OGAWA...menjadi pilihan kami!!!
hahahahaha......tapi sedap memang sedap...tapi...hhaaiishh..tapi...gegaran yg ketara..menyebabkan kitaorg segan nak duduk lama2 atas kerusi ajaib nih...diatas sbb..adalh sbb nyer...

last kali...kitaorg habiskan pertemuan dengan berjalan2 satu pekan rawang..dan melawat kawan2 lama bekerja...(kes dah takder menda nak buat..hahahah)..pastu kis2 gudbye..balik....hhmmmm tunggu cuti sem depan lah pulak kalu nak jumpa....the end.........

16 Mei 2012

HAPPY TEACHERS DAY....


First of all...i just wanna wish to all teacher..HAPPY TEACHERS DAY..wohhhooooo
n my mom,HAPPY TEACHERS DAY too..
tanpa cikgu,tak sampai lah saya ke uitm ...kan.....
hehehehe...
hah! sempena hari guru nih..mesti lah kena bg hadiah ...just wanna show our respect to them lah..hehehe.
so nampak benda berbungkus-bungkus kat atas tuh...hah...mlm tadi aku tolong adik aku bungkus hadiah,hingaq habis habaq hang!! mcm nak buat kenduri pun ada...(bungkus gula2 jer pon....) tp hadiah jugak kan...hahaha
jadi...bawah ni lah hasilnyerrrrrr.taraaa..cute x??

anyway....HAPPY TEACHERS DAY.....to all teacher in malaysia...;;;


26 April 2012

oooppss!!!


hhhmmmm....am i fall in love...oppssss...tak mungkin lah kan....awal lagi....tapi.......hhaaiiisshhh (cam drama lah pulak kan...nak tapi2...)
tapi.....semua dah nak khawin...aku? semestinya lepas hidup aku berjaya..hahahah
(kes tak tau nak kata apa n nak tunjuk contac lens baru..heeeeeeee)

But im in lovvveeeee!!!! 
haaaaaaa......ngan siapa? 
aku jer tau
huihuihuihuihuihuihui
(mood happy lepas chat ngan dia semalam)
gedikkss!

25 April 2012

Expert holiday !!!

 iya..iya.....hari nih gue ingin ceritain tentang 'expert holiday'...sbb apa kita panggil expert holiday..sbb plan.. bagai nak rak..mcm  cuti seminggu..tp  duduk hanya 2hari 1malam sahaja. ...hehehehe

ok destinasi kali nih..ialah Port Dikson,..di Hotel thistle...(first time pi PD nih)
so ..kitaorg gerak pagi sabtu........ dlm pukul 11 lebih baru sampai...so apa lagi check-in pukul 12.30..so pi jln2 dulu lah..ronda2 PD...
"""
""'
""""
"""'
"""
Destinasi pertama kitaorg,ialah teluk kemang...tempat yg sangat popular..punya lah banyak org...nak cari parking pun susah...so...kitaorg pun ronda2 lah sambil tengok2 orang...

 jln
jln
jln
jln.....terjumpa lah mamat ular nih...duk tengah pegang ulaq kuning tuh...mcm syok..(tanya2..kena lah byr RM10 hinggit) nak peggang punya pasai...masalh nyer mamat tuh terus bg jer....pastu dia belah...bygkan ular yg besar tuh...kitaorg nak jaga...so..apalagi..main lah ular tuh puas2..heeee
 tanya dulu...ok..boleh!
 first-takut

 second- geli

  finaly- berani nak mampos..puihh..

 nak promote teluk kemang!!! mai2 ...mai2..syok ohhh..

'
'
'
'LUNCH TIME'- pi cari gerai2 lah....ada mcm2 lauk..tp pilihan..semestinya mknan kampung!
 errmmm....lapor

 mak-nak makan apa?

tunggu nasi ayam sampai...



 lauk best!...harga tak best! mahal!
(sentiasa x puas hati...haisshhhh)
hehehehe
 
adik aku pilih..siput sedut..n abg dia tengah ajor..mcm mana nak sedut siput...hakhakhak

atas nih lauk mak aku....terkezot den!
...
Finaly...time to check-in bebeh...

so...mcm nih lah bilik dia..=D


lepas check-in..terus jer hujan lebat...
lepas reda...terus semua tukar baju...pi mandi kolam.....


kat sini...kawalan kat swimming pool nih memang ketat yg amat...tshirt2 nih memang tak dibenarkan.....ada yg kena halau...tudung biasa pun tak boleh..ada minah arab nih...mula2 bertudung...pastu lepas kata tak boleh..terus bukak!..baju2 sekali bukak..pakai bra n spender je kot...ohh mai...kalau kulit lawa tak pa...ni..tau2 jelah..so pengajaran..jgn nak cepat bukak jer..sendiri malu doh..sbb nak mandi jer..hhaaaiisshhh........nasib baik sebelom cuti kitaorg pi cari swimming suit..baik punyer..(yg bertutup lah...) RM 28 hinggit jer...mana nak dapat...kena pandai cari lah..hehehe

aku tak terkeculi...



lepas mandi..memang lapar...tp malas nak keluar..so just grab maggi at the coner jer lah...
tp meggi memang layan...kena pulak meggi kari ..perh.....sodap!




dah mlm2...nih memang bosan....so keja kitaorg..pusing2 kot ada2 apa aktiviti..kan..tp...kitaorg jumpa tempat main...hhaiiishhh..kalau dah main...memanh tak hengat dunia...



pastu...jumpa pulak 'movie room'..lagi lah...ada cita apa tah..yg pasal jenis haiwan mcm hamster tuh...layan je lah..



HARI ke-2...breakfirst time.....





yang nih..part paling best...just rolling out n eat..ahak.


bubur kosong..

twitter jer keja dia...


yang atas nih...semua aku punya....huahuahua..

bread pudding with cream..

=_+
=_=
=_*
lepas makn..ronda2 jap keliling hotel...




love this pemandangan..serious lawa..







test power main snooker jap...
..mak aku pun test power jugak....dlm diam2.ubi berisi tau..hakhakhak



 lepastu sambung mandi lagi....sampai matahari kat atas kepala baru stop...

 check-out time...=_=
last kali....balik rumah ler.....with wonderfulllll memory...wuiwuiwui
thanks en.P being org dalam yg boleh dapat harga yg awesome! even harga asal..memang tak mampu...the end..........