song

22 April 2012

howl's moving castle

 ok....hari nih aku nak citer..tentang satu citer...cerita jenis 'anime'.
hhhmmmmm....sejak bila lah aku boleh minat anime nih pun aku pun tak tau lah.....hehehe...kali nih aku nak suggest korang tengok cerita nih! conferm korang tak menyesal...sebab cita nih memang sweeetttt! and lagi satu lagu dia pun sedap gila...hah,lagu yg tengah korang dengar  nih lagu cerita nih lah...hehehe...n lagi satu..cerita nih sebenar nyer dari novel...Howl's Moving Castle  by British author Diana Wynne Jones,


 ok..cerita tajuk dia "howl's moving castle " sebab apa tajuk dia mcm tuh..hah,nampak tak benda alah yg kat pic tuh....hah,itulah istana bergerak ....dan empunya kepada si 'howl'-hero dlm cerita nih...dan howl nih pulak sebenarnyer...seekor burung.....n boleh terbang...hah! ini yg buat cerita nih menarik..dari aku tak minat anime ...tetiba jd minat yg teramat sangat kat anime....(pilih2 cerita lah jugak)


Yang kat atas nih...heroin dlm cerita ni..nama dia 'Sofie'..dia  nih pembuat topi,so, mcm2 topi yg dia buat....
 
 hah..yg kat ats nih antara babak2 sweet....

  Yang kat atas nih pulak antara watak2 yg memeriah kan suasana dlm cerita nih...heheheh (mls nak cerita lebih2 sebenar nyer..heheh)

  haaaaaaaaaaa! yang kat atas nih lah watak yg paling jahat..nama dia apatah....panjang sangat..yg aku tau...dia ni witch yg jahat.....dia nih lah yg ubah si sofie yg comel molek tuh kpd nenek tua,,,,,
yg kat bawah nih si sofie yg dah transform kepada nenek lah...
 "
"
terkejot ko............!
"
"
 
Tapi...setiap cerita mesti ada "happy ending"..mesti lah yg kena sumpah tuh ...jd elok balik..disbbkan cinta..heheheh...last kali...dah mcm2 rintangan yg mereka lalui...akhirnya...selesai...
alaaaaaaaa.........senang cerita ...aku bg link jelah...untuk korang tengok cerita nih....
http://www.animecrazy.net/howls-moving-castle-watch/277139
(copy dan paste ok yg link kat atas nih)
.....selamat menonton....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan