song

30 Disember 2012

aku dan ukulele...




lama dah tak sentuh blog nih...hehe..disbbkan kerja yg menimbun lah..antara punca tak sentuh blog nih...

ok ,hari nih aku nak cerita pasal ukulele...ukulele tuh jenis alat music yg bentuk mcm gitar...tapi dia ada 4 'string' jer...so it quit easy to play any song using this ukulele...
benda nih kecil jer....so sbelum aku star kerja ..aku akan main ukulele nih....sampai kematu jari aku..
hhehehehehe..

ok,sebut pasal harga...biasalah...mesti mececah beratus punya  tapi ..kalau beli kat 'yamaha'lah...
so, aku jenis yang tak suka nak membazir duit beratus-ratus kat alat music yg kecil molek nih...jadi aku akan cari sendiri ukulele nih...sampai dapat harga yg memuaskan hati aku sendiri....

 so,aku mulakan pencarian aku kat kwsn kampung aku..kat pekan kuala kangsar...cari punya cari ...akhirnya aku dapt jugak ukulele yg agak murah... bawah 50 ringgit!

YANG BERHARGA HANYA RM32.00 (over jek nak tulis huruf besar)
lepas dapat jer alat tuh....mulut tetiba jer senyum....hehehehe...berjalan sambil berlari melompat-lompat keriangan...sambil ditiup angin petang...yang beralun-alun...hahahah tanpa menghiraukan org lain. (dlm hati jelah aku buat mcm tuh...gila ke ape...nak lompat terkinja-kinja kat pekan tuh)

so,saya dah ada ukulele sendiri! =P