song

13 Disember 2013

Alhamdullilah


Amin..Amin...Amin..shukur kepada allah..kerana telah memberikan khabar berita gembira di hari jumaat yg berkat nih...

ok...(jerit jap! aaaarrrggggghhhhhhhhhhh!) i dapat tempat kedua dlam pertandingan Tanpa Nama Bank Negara..... fuh! 

k citer dia mcm nih..tadi petang ada org call...n dia buat suara suspen..mcm artwork aku tak sampai jek kat sana...so aku pon ckp lah.."cik..saya dah hantar dah artwork tuh minggu lepas" dengan suara yg serba salah.. org tuh pon kata " tak...cik Aiman Asyran.. awak dah menang second prize! n blablabla" so lepas letak jer phone..jerit lah...tapi lepas tuh ckp alhamdullilah lah..hehehehe

so dia kata nanti datang sendiri collect your prize..n ingat kita akan ada hi-tea bersama menteri..
ooowwwwwhhhhh...jerit lagi...

so! i nak ucapkan kan...terima kasih..kepada family...yg banyak support..
kawan2 yang banyak bersusah senang bersama.... sambil buat artwork nih..pensayarah..yg banyak bagi idea dan tunjuk ajar... n rakan belangkas ku..iaitu mun,zana,dan roomate kuh iaitu...hanis dan ain...yg banyak menceriakan kan suasana...

n lagi satu faris husaini n liyana zahirah...yg banyak tolong dalam proses penghataran artwork nih..sbb aku suka buat last minit...
n....terima kasih semuaaaaaa...........
muahhhh


11 Disember 2013

new image

k! new image. bkn aku yg new image..tapi blog aku..heeee
aku memang suka bln december...bulan yg penuh dengan hiasan chrismast dan sale baju..mcm lah ko kaki shopping sangat.puuihh
k,aku tak sambut chrismast ..tp aku suka tengok diorg hias.... walaupon tahu malaysia nih memang panas tahap pecah kepala..tapi rasa sejuk bila berada dlm hiasan chrismat nih...konon2 rasa mcm ada salji lah.. tuh yg letak lagu 'let it snow' tuh..
 
 

hujung tahun ..memang dikenali sebagai musim tengkujuh..jadi hujan turun memang memanjang jek..so rumah pon rasa sejuk sampai tahap nak sentuh lantai pun tak sangup..jadi,tak boleh keluar rumah..pastu berangan kat rumah buat mcm rumah org putih..,mkn mcm org putih, bilik pon nak mcm org putih.. kesah pulak org nak tau aku buat apa cuti2 nih kan..
 so tuh je lah aku boleh update..hehehe... over tak?

 



 

18 Ogos 2013

Kuala Kangsar Raya...

Rasanya...masih tak terlambat lagi kalau nak update pasal raya pertama lagi kan...
pertama sekali saya nak ucapkan selamat hari raya kepada semua rakan2 yg kenali saya, org kampong ker dan sapa2 lah yg dah berjaya jumpa blog saya nihhhhhh....

mcm biasa...setiap tahun, kami akan sambut raya kat kuale nih... sbb suasana dia memang meriah lah!
jadi ini lah keluarga kami..... meriahkan?


 ni lah menu berbuka puasa yg terakhir tahun nih...sorang dpt sekoq kerapu ..ambik hang!

 lepaih berbuka, solat jemaah beramai-ramai dan bertakbir..


 kucing kat atas nih ..nama dia ADIK, dia member baru tahun nih...sangat lah peramah org nyer...sampai semua org dia usik... (dengar mcm org kan..hakikatnya beliau adalah kucing)

kemudian...operasi, DUIT RAYA.. dan bermain bunga api...

 ni lah antara jejaka2 yg semakin tua...
tapi bajet mcm budak2



 atas nih,al mahadi... muka gembira lepas dipujuk main bunga api..kalau tak...uuiiiiihhh teriak tak ingat dunia..duk cari mak dia..


 kg.kami mendapat giliran pertama pada mlm tuh utk raya zon A
senang citer..mlm tuh kami dah mula raya...supaya esok tuh tak dak lah nak rushing sangat nak raya satu kampong.

 nih generasi tahun 2000

 mak yg paling rugged tahun nih jatuh kepada org diatas nih..sbb raya pakai jeans..

 cucu opah endon!




 di kampong kami,mereka tak kenal usia tua atau muda,semua dapat duit raya..

 yg nih pulak,tengok cerita setia hingga hujung nyawa raya tak hengat dunia...duduk depan tv mcm nak mkn tv even tengah raya kat rumah org...


akhir sekali,mlm tuh kami berjaya meraih 6 ringgit seorang..walaupon bdn dah mcm mak bapak orang..duit raya tetap dpt..kenyang pon kenyang...so bakal mengupdate lagi pasal raya..tunggu jelah..

 ni raya rumah kedua-MAK JAN (menu-mee kari)

 walaupon dimalam hari..spek hitam tetap kat mata..
 setia hujung nyawa lgi...

raya rumah ketiga- MAK CHOT (menu-sate)


 kucing mak chot yg paling comel!

rumah yg keempat-MAKCIK HAWA (menu- bihun sup)




rumah kelima-MAKCIK KA'A (menu ketupat dan rendang)

rumah keenam -MAKCIK OBIE (menu-mee hailam)
 bile sampai kerumah enam..muka keletihan sudah terselah..
makan pon dah tak mampu nak masuk..

jadi tuh je lah gambar yg mampu di upload..kira aku rajin lah nih  nak upload gambar banyak2 nih..sekian

22 Julai 2013

kompleks pasir salak.

 Ok, masih lagi berbloging ..walaupon keadaan assignment yg amat lah tersangat parah.
hehehehehe..
ok,kali nih sebenarnya, nak cerita pasal perjalanan yg tak  di rancang .
lepas je selesai exam MUET kami yg memang  tahap pecah kepala tuh... memang sekolah tuhdah terlampau dekat sangat dgn  tempat bersajarah perok ni.. jadi,dah alang2 dekat nih..apa salah nya meluangkan masa melawat tempat yg sedemikian kan?

so, ni lah tempat nya... ingat kan masuk free.. tapi kena lah keluar kan duit jugak sebanyak RM4.00 utk dptkan tiket tuh..tapi berbaloi lah jugak..sbb tempat dia besar .


 ni lah pertama kali pegi muzium yg tak dak sapa..melainkan kami dan 'pak gad'
sunyi habis lah tempat nih..senang cita,boleh lah kalau nak buat pengambaran cerita hantu..hehe


 
'
'
'
'


  pic nih paling menarik sekali ..sbb banyak karakter..diorang nih tengah buat perjanjian pangkor,mereka semua nih sangat lah serious.aahhh malas aku nak menaip memanjang dan tetiba je aku boleh ckp bahasa yg amat lah baku!  pejadah ann..so,layan jelah gambar yg aku tunjuk ni




 gambar diatas, antara yg di display oleh si muzium..refresh lah sikit tentang sejarah perak nih..

 bertiga nih , memang kaki berangan, terutama si belah kanan tuh..lagi lah kaki drama .


kat sini jugak ada contoh rumah perak, alkisah nya pulak,tema aku sem nih memang aku mengkaji rumah perak..so,senang bagi aku utk meneliti rumah nih..

 si wawa-  dia lah yg duk kejut orh pepagi suruh sahur..haha 
come je.kikikikiki

lepas sejam lah jugak berjalan, baru lah kami pulang bagi meneruskan pencarian bahulu mun..utk painting si dia.so nikmati gambar-gambar yang biase2 nih. hiks.