song

18 Ogos 2013

Kuala Kangsar Raya...

Rasanya...masih tak terlambat lagi kalau nak update pasal raya pertama lagi kan...
pertama sekali saya nak ucapkan selamat hari raya kepada semua rakan2 yg kenali saya, org kampong ker dan sapa2 lah yg dah berjaya jumpa blog saya nihhhhhh....

mcm biasa...setiap tahun, kami akan sambut raya kat kuale nih... sbb suasana dia memang meriah lah!
jadi ini lah keluarga kami..... meriahkan?


 ni lah menu berbuka puasa yg terakhir tahun nih...sorang dpt sekoq kerapu ..ambik hang!

 lepaih berbuka, solat jemaah beramai-ramai dan bertakbir..


 kucing kat atas nih ..nama dia ADIK, dia member baru tahun nih...sangat lah peramah org nyer...sampai semua org dia usik... (dengar mcm org kan..hakikatnya beliau adalah kucing)

kemudian...operasi, DUIT RAYA.. dan bermain bunga api...

 ni lah antara jejaka2 yg semakin tua...
tapi bajet mcm budak2



 atas nih,al mahadi... muka gembira lepas dipujuk main bunga api..kalau tak...uuiiiiihhh teriak tak ingat dunia..duk cari mak dia..


 kg.kami mendapat giliran pertama pada mlm tuh utk raya zon A
senang citer..mlm tuh kami dah mula raya...supaya esok tuh tak dak lah nak rushing sangat nak raya satu kampong.

 nih generasi tahun 2000

 mak yg paling rugged tahun nih jatuh kepada org diatas nih..sbb raya pakai jeans..

 cucu opah endon!




 di kampong kami,mereka tak kenal usia tua atau muda,semua dapat duit raya..

 yg nih pulak,tengok cerita setia hingga hujung nyawa raya tak hengat dunia...duduk depan tv mcm nak mkn tv even tengah raya kat rumah org...


akhir sekali,mlm tuh kami berjaya meraih 6 ringgit seorang..walaupon bdn dah mcm mak bapak orang..duit raya tetap dpt..kenyang pon kenyang...so bakal mengupdate lagi pasal raya..tunggu jelah..

 ni raya rumah kedua-MAK JAN (menu-mee kari)

 walaupon dimalam hari..spek hitam tetap kat mata..
 setia hujung nyawa lgi...

raya rumah ketiga- MAK CHOT (menu-sate)


 kucing mak chot yg paling comel!

rumah yg keempat-MAKCIK HAWA (menu- bihun sup)




rumah kelima-MAKCIK KA'A (menu ketupat dan rendang)

rumah keenam -MAKCIK OBIE (menu-mee hailam)
 bile sampai kerumah enam..muka keletihan sudah terselah..
makan pon dah tak mampu nak masuk..

jadi tuh je lah gambar yg mampu di upload..kira aku rajin lah nih  nak upload gambar banyak2 nih..sekian

Tiada ulasan:

Catat Ulasan